keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Tervehdys viirinauhatehtaalta!







Epäuskoisena kiskoin tänä aamuna taas untuvatakin ylleni karkottamaan pakkasen viiltävyyttä. Huhtikuuko nyt on vai olenko seonnut ajankulussa? Joko pääsiäinen tuli, oli ja meni menojansa?


Matot unohdin viedä pesulaan, mutta sen sijaan tarjoilen tässä muutaman otoksen pääsiäistunnelmistamme  mattomaisena muodostelmana, joka johdattakoon meidät lempeästi kohti alkavaa kevättä. 


Talven lapsena luulisi itsensä olevan valkeiden hankien ja pakkasten ystävä, mutta ei niin ei. Täytyy toki myöntää, että hetkittäin jopa nautin kauniista, valoisasta maisemasta, mutta sieluni saa kehräämään aurinko, lämpö ja lintujen liverrys. Herään henkiin ja sulan ikikohmeesta, viimeistään Välimeren rannalla, kesän koittaessa.






Virittelin verannan tauluun voimalauseeksi Instagramissa näkemäni tekstin: Spring is the first kiss of summer. Kerran olen jo viime viikolla auringon lämmössä nauttinut teetä iloiten kesän ensi suudelmista kasvoillani. 

Elämme romanttisia aikoja. 
Kiirastorstaina saimme käteemme maailman ihanimman kutsukortin, jota kehystivät hempeät omenapuun kukat antaen viitteitä tulevan juhlan ajankohdasta. 

Pitkäperjantaina käynnistimme viirinauhatehtaan. Olen tyytyväinen, että olen tallettanut kaappieni kätköihin kaikki haperot ja reikäisetkin valkoiset kangastilkut, joista kertyi materiaalia yllin kyllin. 

Lankalauantaina pujotin langat koneeseen ja ommella surruutin Singerillä viirejä juuttinaruun. Bookbeatin äänikirja on loistava viihdyke tuossa puuhassa. 50 metriä valmista viirinauhaa on hyvä saavutus ja seuraavaksi pyykissä revennyt tuplalakanamme kokee uusia tuulia samassa tehtävässä. Ikikiitollinen olen omasta työhuoneestani, jonne voin jättää keskeneräisen työni odottamaan jatkoa.

Pääsiäissunnuntaita salin pöydälle ilmestyi inventaarion tuloksena huikea kattaus purkkeja, pulloja ja purnukoita. Keräilyvietistämme on siis hyötyä. Huussin ylähyllylle olemme vuosien varrella tallettaneet tyhjiä Laitilan limonadipulloja pitkän rivin. Nyt niistä on repaleiset etiketit liotettu irti ja ne ovat valmiina kukkamaljakon rooliin. Yllätyin, miten monta sinkkitarjotinta kodistamme löytyikään. Sieluni silmin voin kuvitella herkät kukka-asetelmat juhlatilan kattauksessa.

Toisena pääsiäispäivänä saatoimme onnitella itseämme ja todeta, että suunnitelmamme etenivät toivotulla tavalla ja hilpein mielin voimme odottaa omenapuiden kukkien aikaa. 

Juhlan taikaa!







Aurinkoinen tulppaanikimppu toivottaa kotiin tulijan tervetulleeksi!  Hyvän mielen kukat sain iloisina tuliaisina. 
Sinulle lukijani lähetän kevättunnelman tuulahduksen sateen ropistessa kattoon!

<3 Tuija







4 kommenttia:

  1. Kaikki taas niin kaunista.Hurmaavat turkoosit pikkumunat.<3
    Täällä toinen kesälapsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosit pikkumunat tuovat Kreikan tunnelmaa kotiin välimerellisellä värillään ja toivoa auringon voimasta, joka sulattaa tuon valkeuden pihaltamme huitsulaan. Parvekkeella oli äsken ilo ripustaa pyykkejä telineeseen. Pihan naruille joutuisi tarpomaan hangessa. Kevätmielellä! Tuija ps. Kiitos kivoista kommenteistasi!

      Poista
  2. Ihana idea tuo viiri <3 Miten hienosti johdatti valoa huoneeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia! Uskon tuon viirinauhan tuovaan juhlatilaan ihastuttavaa tunnelmaa. Auringon säteet siivilöityvät kauniisti vanhan lakanakankaan kudoksen läpi. Onni ommella ja tallettaa ketjuun ihania ajatuksia. Aurinkoista viikonvaihdetta! Tuija

      Poista